Tylko ego i nic więcej

Irena Świerżyńska

Dokąd pędzisz

stój zatrzymaj - zwolnij kroki

 

pomyślałeś

 

po co gonisz

czego szukasz

w którą stronę idą stopy

 

głowa szumi 

wiatr porywa  chmury pełne gradu 

 

z tyłu dobroć wisi

 

co masz w sobie

wiarę

wiedzę

ślad pokory balon nosi  - gdzieś  zostawi

 

oj - tu nie ma żadnej miary

 

 -  bo ja chcę

 

zmieni lustro ściana mury

błyśnie

zwiędnie

 

czy rozpyli wióry....

 

 

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 24 czerwca 2022
anonim