***(bukiet kwiatów polnych DCCXXIV-I)
trudno darmo aby robić porównania
i kolekcje wrzucać tajne do szkatuły
i zestawiać może czasem również dotknąć
czego nie ma albo czego też nie było
barwnie bywać można również kontrastować
aby myszką trącić każde szkło od wódki
i butelki schować albo powyrzucać
szukać wciąż od nowa oszalałych treści
by przyrównać siebie w obłąkanym tangu
do tworzywa które nigdy nim nie było
ciągnąć wózek pełen wyobraźni a za
sobą widzieć wszystko jeszcze czegoś pragnąc
24 czerwca, 2022
foto: Facebook
***(bukiet kwiatów polnych DCCXXIV-II)
trudno darmo aby machnąć porównaniem
i kolekcje wrzucać tajne do szkatuły
tego czegoś co niestety nam ubyło
pozostało zapisane prostym zdaniem
czy też myszką trącić każde szkło od wódki
barwnie bywać można również kontrastować
i butelki schować albo powyrzucać
sztuki – szukać nowej zaszalałej w treści
by przyrównać siebie w obłąkanym tangu
do tworzywa które nigdy nim nie było
ciągnąć wózek pełen wyobraźni za to
sobą widzieć wszystko podśpiewując w songu
24 czerwca, 2022
foto: Facebook