Ulica

Yaro

Samotny ale jestem

dookoła świat tłumny

gwar w upalne dni


zostałem sam bo jestem

inny jestem od nich

kto biednego posłucha

jedynie poducha

mokra od goryczy


słyszałeś bicie serca

gdy mocno tłucze pod klatką piersiową

zamykam się w sobie coś

bieda to nie błąd to stan

by otworzyć drzwi do nieba bram

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 25 czerwca 2022
anonim