Literatura

,,Gwiazda". U.T.R. (wiersz)

U.T.R

Rozpłakały się dwie gwiazdy,które kiedyś były jednością, druga odłączyła się od pierwszej.

Pierwsza gwiazda tylko patrzyła jak ucieka po nieba.

Pierwsza się skurczyła, stawała się bardziej szara, jak obserwowała tą drugą jak świetnie się bawiła tańcząc z innymi. Nie miała nikomu zlamentować, widziała jak znika z każdym dniem coraz bardziej.

Pewnego dnia, nie znała daty, nie miała przy sobie kalendarza - poczuła się dziwnie,

poczuła jak stała się bardzo mała i spragniona wtedy zniknęła z nieba, już przestała istnieć.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 czerwca 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca