epitafium śmierci IV
i spoza okrzyku
tysiącem na straty
pójdziemy ze śmiercią
jak za pan brat
i także poza tym
i co najważniejsze
że kwiaty na wydmach
kołysał żart wiatr
a kwiaty na wydmach
nie puste że nie wiem
w dodatku na wydmach
jest susza i głaz
wszystkiego na domiar
niech śmierć wygłodnieje
zrodziłem się bosy
a pójdę bez strat
gdy wydmy są puste
gdy kwiaty ktoś zbierze
pościna, kolory zapomni
i piachy rozsieje ja powiem:
do Ciebie
stanąłem przy Tobie
jak też sam i prosty
na domiar wszystkiego
to śmierć jest ten głaz
29 czerwca, 2022
foto: Facebook
bo jestem z Wami
------------------------------------------------------------