kroki jeszcze hojnie służą
serce w ciszy raju szuka
dusza
czeka
kiedy przyjdziesz
cień już nosi długo
ranek świta - święto nasze
wszystkie kąty bliskie
to - spojrzenie z głębią ptaka
i ten dotyk - dusze brata
ta - aura
ten smak
kolory wyniesie
i ciepło samo tryska
bez bliskości dobrze leży
sam
tylko
kamień przy miedzy...