uciekasz
uciekaj
droga coraz krótsza
za rok
za dwa
może za dziesięć dwadzieścia
kroku nie poznasz
cichutko
jak dalej
jak długo
wciąż miga nadzieja
gdzieś - tam się ślizga na górze
na dole już więdnie
zmarszczki przyniesie i uśmiech blady
czy - głębię przygładzi
jak - blisko
twój i twoja najsłodsza
najlepsza....