Tak często się słyszy

Wiesława

Nigdy mężczyzna nie zrozumie kobiety,

choćby nie wiem, jak bardzo się starał.

Dla niej tylko uczucia są ważne, niestety,

a dla niego tylko namiętność? To banał!

 

Zawęziliśmy o sobie nasze wyobrażenia,

ważnych pragnień głębszych nie poznając.

Kobieta kochając, pragnie być pożądana,

mężczyzna bardziej jej pożąda, kochając.

 

Większość się z tym stwierdzeniem zgodzi,

czasem ktoś pomyśli inaczej i strzeli focha.

A u mnie spostrzeżenie w głowie się rodzi,

nieistotne różnice, gdy naprawdę się kocha.

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 5 głosów
Wiesława
Wiesława
Wiersz · 4 lipca 2022
anonim