Za zakrętem czarne chmury ,
One gaszą Twoja radość .
Droga którą szedłeś , zatrzymać ci się karze .
Bezsenne noce i - błędne korytarze .
Choć dzisiaj pełny trzos
i zdrowie jeszcze jakieś .
Jutro pewność Twą ,
zagasi burza ,
jedną kroplą w jednej chwili ,
jak płonący knot ,
spodziewać się , nie miałeś .
Podążaj szlakiem , niech nie zwiodą cię ,
na manowce dziś - chmury byle jakie .
Śmiało w przyszłość patrz ,
przed siebie pewnie - by ,
wciąż jeszcze szukać ..... marzeń .