Literatura

Schizis (wiersz)

abc

Choruję od lat na schizofrenię paranoidalną

i słyszę głosy w głowie

w społeczeństwach pierwotnych

wierzono że to dar dany przez bogów

jednostkom wybitnym stąd nazwa

choroba królewska jak twierdził Kępiński

 

W złym czasie będę pierwszy do odstrzału

więc ubrałem się w strój jednej z linii

masowej produkcji ubrań Prêt-à-porter

jeśli znacie baśń o zamianie miejscami

to będziecie wiedzieć

że zrobiłem to dla niepoznaki

by mnie nie rozpoznano jako dziedzica

 

Przyszedłem by wsłuchać się

w zwykłych ludzi w ich troski i radości

gdybym nie przyszedł to zły by się nie objawił

więc nie do końca jest dobrze

bo nastąpi niebawem jego czas

i panowanie

 

Mogłem bardziej się zamaskować

lub dzięki podszeptom odejść

i nie wydarzyłoby się nic złego

względem was a tak będzie co ma być


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 lipca 2022, 10:18
...możliwe, że przyszłym pokoleniom uda się zminimalizować zachorowalność, póki co światełkiem w tunelu dla naukowców, jest (już stosowana w okresie prenatalnym) cholina.
Arian
Arian 7 pazdziernika 2022, 21:31
..możliwe, że przyszłym pokoleniom uda się zminimalizować zachorowalność, póki co światełkiem w tunelu dla naukowców, jest (już stosowana w okresie prenatalnym) cholina.

bełkot trollującego maniaka
przysłano: 7 lipca 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca