głębia
od zawsze pulsuje głęboko
snuje się
snuje i pika
w sercu się ścieli i rośnie
tu - nie ma kamieni i ściany
wyciśnie
jak sok z maliny i swoje
odda
nie liczy....
tylko
głęboko boli i piecze
gdy - ten drugi kochany
oddany i bliski
na niby
doprawi sokiem z cytryny
przystawi
swoje - ukryte kwaśne i gorzkie
przysmaki.....