gdzie ta ścieżka i kto wybiera
które szaty przyjmie toń
kto na tronie
kiedy
jak
dwie komórki
w jednym kole dzielą się i obraz
miga w głębi
co urośnie - jaki - Ja
jedno
dwoje
czy
radosne gładkie rysy
czy - coś - wrzuci obraz krzywy
do dziś - tajemna moc
niewiadoma od wiek wieków
czekaj
czekaj
tu - na topie myśli nowe
świeżym lotem toń się bieli
nutą leci
kwiat rozkwita w łonie matki
małe - rośnie pływa
i taniec życia - gra w eterze....
16 lipiec 2022r