proszę Pani - cichy głos
proszę Pani
jaki lot za ścianą czeka
która droga
które koło dobrze kręci
gdzie czeka wzór i Ten - wielki
autorytet
jak - to poznać
zmierzyć
czym...?
i kto podpowie
musisz sam przesypać
przesiać
zobacz ile - koszyk ma twojego
ile - trzeba
ile - chcę
ile - muszę
ile znajdę i gdzie szukam
jeszcze jedno
czy będę krążyć drążyć zbierać
czy od razu - świst i nie ma
i głowa pusta....