Kiedyś mówiłam - wiesz
Pan i Władca i kręci się w kole
tyle....
kręgi za progiem
też cienie przynoszą i tak kiełkują obręcze
daleko i blisko
jak to przeskoczyć - jak to naprawić
i nie ma oczy cielęce.
Dziś
to potwierdził świat wielkiej nauki
tak - było
było
przez lata
czy....?
kobieta
matka - może progi przeskoczyć
tory przestawić
badać i zmieniać barwy i smugi
w komórkach
zaczekaj.....
wędrówka mroku już się skończyła
już - bije światło odkrycia
i tam wysoko
empatia ginie - recenzent pisze
liczy się moje słowo i oko
a - ty dalej
myszkuj cichutko - kolorów szukaj
i pukaj malutka....