nie wiesz
nikt nie wie - jeszcze
niepojęte....
dziś tajemnicą przykryte
kto - tu zaczyna i rządzi
napędza komórki i nowe rozety tworzy
skąd
dwie krople falę odbiorą
nie ma światła w tej bajce
czy - niebo i gwiazdy podrzucą swoje
czy tylko mrugają zalotnie
czasem....
a - może
księżyc pełnią zarządza
energią napełni i siłę podrzuci
dobre wybierze
a - złe oddzieli
odstawi
i jutro komórka boki wyścieli
a mgiełka nici połączy z matką
i takie - Ono
twoje
najdroższe
będzie biegać po świecie
bystre cudowne i roześmiane
i tu miłość blisko.....