mówiłeś
zostaw
czy musisz dźwigać do końca
już
ósmy krzyżyk kręci się w duszy
szuka promyków i słońca
nie wiesz....
nie mieści się w twojej głowie
co może zrobić
ten - zły
ile robaków wrzuci do środka
bruzdy i doły zostawi
smugi przemyją łzy
sam
dalej w kojcu wysoko bryka
nocą nie gra tamta muzyka
nie budzą sny
otwieraj
oczy szeroko - horyzont nie ma granicy
spójrz w lewo i prawo
ile panoszy się zła
i ty
schowaj głęboko
swoje smaczki z goryczką
i - Ja i Ja
trzeba przysypać na końcu....