Najlepsze co w Tobie

Charles Xialowski

Najlepsze co w Tobie

 

Widzę w Tobie

tak od razu

jaśniejące słońce

Twojego wewnętrznego obrazu

 

Tyś niczym olimpijska nadzieja

Niesiesz szlachetną pochodnie

By rozpalić i wszech dzielić

Nam iskierki zwycięstwa płodne

 

Widzę w Tobie człowieczeństwo

Jasne i klarowne

Współczuciem obdarowujesz

Zimno ciepłem zastępujesz godnie

 

Tyś nam ojcem i matką

W jednym tworze różą

Ogrodem pełnym kwiatów

Nam rodzinie ostoją dużą

 

Zawsze będę tak na Ciebie patrzeć

Promyku co oświetla drogę

Raczej nie inaczej

Wzorze wartości miłości wiecznie młodej

 

Taką urodziłeś się istotą

Takaż też jest Twoja natura

Latoroślą swych rodziców

Bądź nam blisko przez wiekuistość

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Charles Xialowski
Charles Xialowski
Wiersz · 30 lipca 2022
anonim
  • Mithril
    ...przezaimkowany i zdominowany majuskułą patetyczny gniot niesprawdzony przed wlepieniem.

    · Zgłoś · 2 lata temu