taki
stołek trochę wyższy
prosty gładki bez poduszki
rzecz
mała czy wielka - to zależy
która półka mierzy
duży
czy mały - nieporadne pierwsze kroki
ćwiczy
dziś dwa lata - dumnie siedzi
czuje tron
górę zmierzył
szczyt zaliczył
dookoła - tyle tego
wyżej zawsze światła więcej
oko cieszy
duch unosi
widzi matkę piętro wyżej
najważniejsze - że poradził
i radość niesie
pąk rozkwitnie za lat parę
będą bystre
z dumą kwiaty.....