Literatura

wojna (wiersz)

Yaro

za wolność ginie młody kwiat
pozostaje poślad z tego nasienia
nie upiecze się dobry chleb
każdy kawałek ziemi zmierzony
bogacze na uchodźctwie
wrócą odbiorą wszystko
dla ciebie na piersi medal


lepiej umrzeć jak człowiek niż żyć jak szmata

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Kierus
Marek Kierus 6 sierpnia 2022, 16:53
Mocne i dobre...
przysłano: 5 sierpnia 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca