Szaman Ulicy
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Długowłosy Indianin
Idzie aleją maków
Szuka zgubionej pamięci
I porzuconej w pośpiechu
Maski szamana
Jego kobieta
Wypłakuje serce -
By tylko dłoniom dać ukojenie
Słońce spala nadzieje
A dzieci
Nie wiedzą
Że zginęły
Pod suchym piaskiem pustyni
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz
·
22 września 1999