Dziewczyna z sąsiedztwa

Klaudia Gasztold

Wygrzebując własne krzyki
Z pożółkłych kartek kalendarza
Dokonuje aborcji przyszłości

Nie dając szans
Się narodzić
Owocom słodszym niż miód lipowy

Optymisto mój kochany
W swoich dłoniach gnieciesz ból
Mówisz o tym świecie tak przepięknie

Nie chcesz tracić ani dnia
Na rozsyłaniu gniewu łez

W efekcie hipnozy coś widziałam
Jakby siebie
Lecz gdzieś indziej

W innym świecie
To było pomiędzy
Edenem a Pandemonium

Klaudia Gasztold

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Klaudia Gasztold
Klaudia Gasztold
Wiersz · 8 sierpnia 2022
anonim
  • das
    dla mnie jest ok, zastanawiałem się nad stanem podmiotu lirycznego

    · Zgłoś · 2 lata temu
  • Mithril
    ...tekst do odchudzenia - wyzbyć się majuskularnej maniery oraz imiesłowów

    - i nie trzeba się podpisywać - autor jest pod tytułem

    · Zgłoś · 2 lata temu