Niektórzy mogą zrozumieć poezję
Niekoniecznie
Rozumieć zaś można przedmiot szkolny
Pojmują fizycy wzory objętości mas
I prędkość czasu (teoretyczny)
Czasu
Który mknie własnym wzorem
dotąd niezbadanym
Ilu jest śmiałków interpretacji ?
Miliony jak nie więcej
A sam autor
Gdy pisał wtem wiedział
Gdzie myśl była zaklęta
Poezja
Z jej zrozumieniem
Musiałabym się spieszyć
Z kolejną sekundą przybywa domysłów
A ile osób potrafi zrozumieć siebie ?
Stojąc przed lustrem
Patrząc w dopiero co poznane oczy
Klaudia Gasztold