***

Ilona Filipek

 

zamykają czas w bezkresie błękitu

świetliście przejrzyści połykają słońce

skąpani w wodach Jordanu

 

 

grzechów nie zapomnieli obmyci wybaczeniem

nową gwiazdę zapowiada mrok

 

Ilona Filipek
Ilona Filipek
Wiersz · 10 sierpnia 2022
anonim