Noc rozbiera myśli
spokojnie
podzieli...
ile górek ciepłych
gdzie zimne się ścieli
ile czort namiesza swoje kolce wrzuci.
Świt wybiera w locie
gra i śpiewa
pokaż
głośne mocne z hukiem
czy - ciszę za płotem
a - potem
wyskoczy.....