jutro będzie potem...

Irena Świerżyńska

Noc rozbiera myśli

spokojnie  

 

podzieli... 

 

ile górek ciepłych

gdzie zimne  się ścieli

 

ile czort namiesza swoje kolce wrzuci.

 

Świt wybiera w locie

gra i śpiewa

 

pokaż

 

głośne  mocne z hukiem

czy  -  ciszę za płotem

 

a - potem

 

 wyskoczy.....

 

 

 

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 13 sierpnia 2022
anonim