Literatura

zaćmienie... (wiersz)

Irena Świerżyńska

nauki wielkie i pełne zaćmienie 

komórek szarych

 

czernią się ścieli

od faraona do tamtej niedzieli

 

i piłka  krótka 

i supłów masa

 

jak - szkoła uczy

nauka sama cichutko mruczy

 

tu kapie

tam płynie i znowu zamiana

nie takie kartki i tam biała plama

 

kto to poprawi 

i kto  -  ustawi ambaras cały

 

znów pomieszali....

 

i klasa cała pójdzie do lasu

 

ognisko rozpali....

 

 

 

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Andrzej
Andrzej 25 sierpnia 2022, 03:07
Niech nie spłoną na stosie , nierozpoznane sławy .
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 27 sierpnia 2022, 06:42
Dziękuję serdecznie
przysłano: 14 sierpnia 2022 (historia)

Inne teksty autora

Kto ma jeszcze...
Irena Świerżyńska
przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
brzegi dwa
Irena Świerżyńska
Kiedyś przyjdzie...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca