O Sercu

Łukasz Kulak


Miej serce i patrzaj w serce
tak mówili poeci
Dobrze mówili dotknięcie
odkryłem w serce
A potem przytulać się
będę, bo po takim
dotknięciu tylko to się chce
Odkryłem też wiatr
poniósł mnie tam
gdzie powinienem dotrzeć
Okryłem też wiatr
poniósł mnie tam
gdzie powinienem dotrzeć
W ramiona kochanej
gdzie jej spojrzenie
nakreśli azumut istnienia

Oceń ten tekst
Łukasz Kulak
Łukasz Kulak
Wiersz · 14 sierpnia 2022
anonim