Miłosne strofy

Łukasz Kulak


Bo  miłość najpiękniejsza
Wyrwali poecie z wiersza

W szpony poezji wpadłem
Lecz miłosne strofy
Poetów wszelkich
Kluczem wyjścia są
Bo cóż nam
Pozostało
Czekać

A gdy już miną te chwile
Te chwile złe i nie miłe
I gdy nas otuli płaszczem
Miłość nieskończona
To wtedy będziemy
Wolni

Na wieki  

Łukasz Kulak
Łukasz Kulak
Wiersz · 14 sierpnia 2022
anonim