Naukowe zniewolenie

Łukasz Kulak


Nauka - pogwałcenie prawd natury
Co oni tam badali - maść na szczury
I po co. Nie powiedzieli

Przy mikroskopach siedzieli
Dorwali też ludzi
Propan butan podobno cuci

Fiolki różne mieli
A może w genach przycięli
Będziemy latać w kosmos

Mówili, od ziemi się nie odłączyli
Tak ich to wszystko wciągnęło
Że ich niechybnie pogięło

Niech by już przestali
Bo dalsza eksploracja więzienia  
Tworzy te upodlenia

Łukasz Kulak
Łukasz Kulak
Wiersz · 14 sierpnia 2022
anonim