ktoś naprawi struny

Irena Świerżyńska

kto wyrówna zakręt próżny

przekręcone

odwrócone 

loty puste

 

najważniejsze 

 

nic  - się ścieli

 

dokąd

pędzisz

rozpędzony wicher kręci

plącze

 

nie wiadomo - kto i co

ile znaczy

 

nie ma  - miary wiary klasy

 

poszarpana nuta goni

gra

 

kto naprawi 

 niby raj i struny...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 15 sierpnia 2022
anonim