Mała dziewczynko z Mariupola
Przekroczyłaś naszą granicę
Ukraina czarnych dni i nocy
Ściskając dłoń mamy
tuląc do piersi lalkę
Ukraina gwałcona
W zgliszczach domu
zostawiłaś kochanego misia
Ukraina palona
Tęsknisz bojąc się o tatę
Ukraina walcząca
Niosąc w sercu strach i nieznane
Ukraina mordowana i niszczona
Nie martw się o tatę i misia
mała dziewczynko z Mariupola
Ukraina niepoddana
W Polsce poznamy ich imiona
Ukraina nigdy nieosierocona.