Kolory wracają do stołu

Irena Świerżyńska

W szarości nieba prześwity

wiązka promieni przepływa

 

miga to nowe  -  od wczoraj

 

twoje i moje w obłokach się snuje

nasze chodzi po głowie

 

tak trzeba

 

jesienne progi przestawić

odstawić smutki

pogonić kroki

 

tak dobrze

razem uśmiechy dzielić

 

kolory wracają do stołu....

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 21 sierpnia 2022
anonim