Kolory wracają do stołu

Irena Świerżyńska

W szarości nieba prześwity

wiązka promieni przepływa

 

miga to nowe  -  od wczoraj

 

twoje i moje w obłokach się snuje

nasze chodzi po głowie

 

tak trzeba

 

jesienne progi przestawić

odstawić smutki

pogonić kroki

 

tak dobrze

razem uśmiechy dzielić

 

kolory wracają do stołu....

 

 

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 21 sierpnia 2022
anonim