Zaśpiewaj mi proszę - do rana ,
bym zasnąć już nie mógł ,
bym w oczach mych Twoich ,twoich słów
zapomnieć już nie mógł .
Bym ust Twych całować już nie mógł ... poprzestać ,
- już nigdy bym nie mógł .
Zaśpiewaj mi proszę ,
piosenkę o rosie , co z rana ,
obmywa me stopy ,
gdy biegnę do ciebie o świcie , - kochana .
Zaśpiewaj mi proszę ,
wtulony w ramiona ,
chcę łzy swe ukryć przed światem ,
i ze kocham twe słowa ,
nic nie chcę , nic nie chcę -poza tem .
Zaśpiewaj ,zaśpiewaj o wiośnie i lecie ,
lecz tylko dla mnie - jam tylko na świecie .
I tylko Twoich słów jest mi dzisiaj miła ,
tych wyśpiewanych z duszy słów ,
potrzebna ta siła .