jeden poezję nosi przy duszy
drugi pod skórą skrywa
naboje
to twoje - ostre mocne i twarde
rośnie i puchnie z hukiem
bez miary
to moje - gładkie ciepłe i kruche
przez lata pączkuje w ciszy
dziś
na tym świecie
nie ma - spokojnie
uważaj
zaczekaj.....
i tu - gruba rura i strzela...