Literatura

Cienie (wiersz)

Yaro

ciemny kontur twarzy z brakiem oczu

wtopiona postać w podłoże

paznokcie wbite głęboko w parkiet


betonowe ciało wyrazem

czegoś niedobrego

byt nieznany obraz ze strasznego snu


przyniósł złe wieści

pełzał pokracznie przy ścianie domu

skradał się strach


demon stworzenie świata ciemności

dzieło sztuki przeklętej

nazwałbym to zjawisko cieniem


postacie bez twarzy są wśród nas

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arian
Arian 5 września 2022, 09:34
Na Wschodzie nie licza ofiar z ludzi.W tym Polacy podobni sa do Rosjan. Zwykli ludzie dostaja po glowie za bledy na górze. Kiedy odprawiano cuda transformacji po 89 roku zupelnie zlekceważono tragiczne konsekwencje dla obywateli ( spadek pkb o 30%, bezrobocie 20% ).
przysłano: 2 września 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca