Zatrzymajmy zły czas

Wiesława

Źle się dzieje we współczesnym świecie,

wojna, inflacja i brak porozumienia.

A mamy obecnie XXI wiek, przecież,

spodziewać winniśmy się oświecenia.

 

A może jesteśmy upadłymi aniołami?

bunt przeciw dobru wciąż pamiętamy.

Nie wiemy jak, to się wówczas stało,

kiełkujące zło -plany pokrzyżowało.

 

Świadomi teraz konieczności zmian,

lecz nie do końca obrazu jej formy.

Wielkiej przemiany, stoimy u bram,

lecz człowiek wciąż jest niepokorny.

 

Szaleństwo jednego z pośród nas,

sieje spustoszenie, rozpacz i strach.

Solidarnie przeciw złu zjednoczeni,

pomagamy sobie, jak i naszej Ziemi.

 

Ale wojna wciąż krwawe żniwo zbiera,

są też tacy, co boją się powtórki Hitlera.

Patrzy na to wszystko Matka płacząca,

być może czuje, że to początek końca?

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Wiesława
Wiesława
Wiersz · 4 września 2022
anonim
Usunięto 1 komentarz