Literatura

Można tupać z boku (wiersz)

Irena Świerżyńska

Jesteś - jaki jesteś

nosisz ciepło w sobie

 

chodzisz

czujesz

czekasz - kto przytuli ciebie.

 

Czy masz głowę bystrą

czy wszystko

 

   - na spoko...

 

jaki masz horyzont  - dalekie granice

czy krótko i nisko  do nosa i koniec.

 

Jeszcze

klapki z boku przytłumią widoki

myśl bez polotu i krok bez skoku

 

kręci się i kręci

tak - jak w studni stoi

 

i z nogi na nogę

 

może....

 

    -  tupać z boku...

 

 


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 5 września 2022, 16:28
Dziękuje serdecznie
przysłano: 5 września 2022 (historia)

Inne teksty autora

Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
brzegi dwa
Irena Świerżyńska
Kiedyś przyjdzie...
Irena Świerżyńska
Na tym polu już są kwiaty
Irena Świerżyńska
Mrówka pokaże...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca