Trudy - przetrwanie i skoki
z tamtego półwiecza
tyle
nakapało przez te wszystkie lata
oj - dziesiątek dużo....
dzielę myśli skrzywionego świata
piszę
słowo
czasem leczy - tak głosi nauka
słucham
zbieram
świat poprawiam trochę chory z boku.
Jestem
byłam - tylko pielęgniarką.
Medycyna - piękna droga
teoria ciekawa
a - dalej - zobacz
zapytaj....
pasja
ciągle wiedzy szuka
głodna tropów wysokiej nauki
tu
jak - rozwija się zarodek i powstaje życie
cudowne - odkrycia...