Czy wiesz
- jak urosłeś?
skąd
masz tyle mocy
ile nosisz w sobie komórek do pracy
tych
od urodzenia i tych nowych ziaren
kiełkujących
potem
czym - dusza bogata.....
Prawie czterdzieści bilionów komórek
na topie
pomyślałeś
panie...
cała masa trzyma - czuwa
czuje
goni
w jednej żywej duszy bez przerwy wiruje
trzysta razy więcej mini-cegiełek się buja
niż gwiazd w galaktyce mruga
tak bogate szaty wciąż mienią się w tobie
i niebo się dziwi
aż- tyle
w jednej głowie i ciągle na topie....