***(bukiet kwiatów polnych CLX)
szepnęła ich dwoje – a potem dobranoc
poprzez alabaster gwoździa
ugięła się w lędźwiach
jak sukienka
jak sukienka czerwona i cała
a w gałęziach dziś istny spokój
szybuje ból pośród szczęścia jak zawsze
i pisze się wiersz o pokoju
o pokoju ich szczęścia na zawsze
bo kiedy gwóźdź alabastrowy
alabastrowym dźwiękiem moknie
snują się alabastrowe wyznania
nie całkiem takie samotne lecz mokre
i kiedy ten gwóźdź ją przebija
i kiedy się czuje taka przebita
lecz nie samotna i z gwoździem szczęśliwa
że gwóźdź ją nagą nabijał
i śpi potem cała naga a gwóźdź
jest gdzieś obok i jeszcze dotyka
wtedy czuje się cała taka pełna dla gwoździa
i tańczyć chce raz jeszcze dla gwoździa naga
cała
13 września, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
------------------------------
fotografia z Internetu : Facebook
Proszę i tutaj zerknąć : Facebook
Tutaj ciut więcej: Facebook