Jest lusterko nie ma odbicia,
jest radio nie ma słuchaczy,
a kto by chciał wysłuchać starych audycji,
od ponad stu lat nikt nawet nie spróbował!
Są świeczki, ale kogo interesuję kto je wydmuchał,
Lud się zbiera, a kamery jakby zmęczone od ciągłego patrzenia,
Ochrona niemrawa,
sprzataczki brudne od eksponatów, których nikt nie zwiedza,
aż żal mi antyków,
pochowanych w najciemniejszych zakamarkach tego muzeum