„Maile pisane szeptem”

manda_rynka

Są takie maile,

Pisane cichutko, w sekrecie

Pisząc je zapominasz

O całym świecie.

I skupiasz się w nich,

Na swoich emocjach, doznaniach

Przekazujesz uczucia

Zapominasz o ranach.

Z uśmiechem na ustach

Stawiasz kolejne litery

I myślisz sobie

Do cholery…

Czemu życie nie może

Być prowadzone szeptem

Może byłoby lepsze

Ale wiem, że nie może

Bo tu włączasz się

Ty Boże,

I grozisz palcem

Z powagą na ustach…

I przed oczami

Stawiasz mi tablicę z przykazaniami.

Ale wiesz o Panie,

Że we mnie drzemie

Przekorne doznanie,

Siedzi mi na ramieniu

I szepce do ucha

Ty tego Boga nie słuchaj……

manda_rynka
manda_rynka
Wiersz · 27 września 2022
anonim
  • Mithril
    ...adolescencyjny kocopolizm = gadanina sobie a muzom

    · Zgłoś · 2 lata temu