Literatura

piosenka o gównie (wiersz)

Yaro

nie piszę o nowym świecie

bo nie mam z czego się cieszyć

wolność zakwita w moim życiu

wolności co raz mniej

na każdym kroku śledzą cię

widzą że patrzysz co za oknem

widzą gdy pędzisz do sklepu

wiedzą co kupiłeś w jakim jesteś miejscu

 

ludzka zachłanność i ciemnota

wystarczy że dadzą tobie wszystko

co wygląda jak złoto po prostu mają cię

ludzka ciemnoto łatwo się sprzedać

odwrotu nie będzie tylko terror

 

w miseczce deko ryżu gdzieś na dnie

upadłeś nagle w przepaści cudów

nie powstaniesz bo

nie znasz lepszego spędzania chwil

 


fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 29 września 2022, 09:43
Kawa na ławę. Pozdrawiam !!
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 29 września 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca