Wilk

Konrad Koper

Są białe, czarne i przemalowane owce.

Wilk łapie czarne, usprawiedliwiając się.

 

Gdy przechodzą owce przez rzekę,

wiele z nich traci jasną barwę.

( Jest więcej czarnych.)

 

Wilk jest zamyślony i cieszy się.

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 5 października 2022
anonim