Jesień życia

seeyousoon

Za oknem wiatr, deszcz,
Za oknem widzę świat, tym razem smutny,
Tym razem nie mogę ujrzeć tego słońca, którego promienie bolą w oczy.
Nie ujrzę w nocy gwiazd, ponieważ od rana niebo otulają chmury,
Ale za to ujrzę dzisiaj drzewa tańczące na wietrze.
Te drzewa pośród deszczu, które przeżyły już każdą porę roku.
Za oknem widzę świat ubrany w różne kolory,
Ile to teraz ludzi przeżywa jesień swojego życia?
Ileż to ludzi nienawidzi tej pory roku?
Ileż ludzi jej nie docenia.
Marzę o tym aby wyjść teraz na zewnątrz
Marzę o tym abym mógł z kimś się tam spotkać
Chciałbym z kimś obserwować świat i parzeć na drzewa
Może później jak one zatańczyć na wietrze i spacerować po deszczu.

 

seeyousoon
seeyousoon
Wiersz · 10 października 2022
anonim
  • Mithril
    ...duuuuużo CZYTAĆ!!! bardzo dużo - a "pisać"(?) do skarpety.

    · Zgłoś · 2 lata