Wysokie Trawy

kamilan

 

nie krzycz pomnikiem 

u stóp którego ptaki 

umierają na cokołach 

 

cienie ich spadają na złote pola

żaden nie śpiewa 

 

kim jest ten który jest  

kamieniem na dnie studni

kamieniem przy drodze

kamieniem w ręce dziecka

 

i ryczeniem Lwów —

 

oto opuściły bramę cmentarza

i krążą 

wśród wysokich traw

kamilan
kamilan
Wiersz · 10 października 2022