Literatura

Kiedyś (wiersz)

Yaro

życie szybko ucieka 

kablami płynie prąd 

mówisz słów rzeką 

nie pojmuję za dużo ich 

pełno kłamstwa wokół 


cieszy szczery uśmiech 

dla mnie sukcesem 

może piszę wiersze 

jeszcze powiedzą 

on był wieszczem 


odnajduję się na pustyni 

w oazach pełnych wody 

fatamorgana mi się kojarzy 

z tobą królowo głębia spojrzenia 


otworzymy sezamu bramy 

gdzieś daleko błękitne morze 

góry lasy ominą 

każde pytanie czy zostaniesz na noc 

zostaw słowa w głowie 

niechaj bez bólu na potem 

podróże w nieznane będą wyzwaniem

 


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 12 pazdziernika 2022, 18:48
Dobre fragmenty !!
przysłano: 12 pazdziernika 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca