tam były ściany

Irena Świerżyńska

Ściana i mur 

 

cisza i bum...

 

dlaczego

tak....

 

Ona 

ono, ono i król  i jego władza

kryje się w cieniu

 

oko

przygasłe bez kropli radości

dusza w zmartwieniu i nić szarpana.

 

Nie tobie loty

klatka i drzwi

 

widzisz ten tron...

 

wyćwiczę

wyliczę

 

tu - tylko Ja....

ja i ja

 

i twoje diabeł zamiata...

 

 

 

 

                                        

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 października 2022
anonim