Literatura

JFK JK (wiersz)

Szluger

po prostu JFK
na chodniku
lśni łuska naboju
porzucona przez zabójcę
pana prezydenta

powiedz mi
czy piłeś gin tamtego dnia
czy zapaliłes papierosa
patrząc na lecący po niebie odrzutowiec
czy wszystko było łagodne i ciche

jacqueline w czarnej sukni
Jacqueline płacze po swoim prezydencie

czy wtedy trawa miała zielony kolor
czy wydawała ci sie jaśniejsza
powiedz czy widziałeś kiedyś trzyletnie dziecko
na pogrzebie tatusia

mały chłopiec wsiada do samolotu
mały chłopiec już nie wróci
mały chłopiec jest teraz z tatą i mamą
tata wie kto to zrobił
tata kocha Pana Boga i nosi na szyi srebrny krzyżyk

powiedz
czy było ci trudno
czy czułeś wyrzuty sumienia
czy to naprawdę ty

tata wie
tata wie wszystko





słaby 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 marca 2000

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
*
getsemani
dual
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca